onsdag 28 september 2011

Weekend på Mön

Kusin H lånade ut sin familjs ljuvliga sommarhus på Mön åt oss en helg. Det var bror B med tillhörande hustru Y, maken B och jag som lämnade lilla vovven i händerna på dotter S, som skulle bo i vårt hus och plugga.Cyklarna tog vi med oss. På vägen mot Mön stannade vi till på Netto i Tårnby och provianterade. Man behöver jättemycket för en helg - mat, godis, öl, vin, mera mat, mera godis. Ja alltså - lite handlat. Fortsatte mot Mön och kom in i Stege som är staden på ön. Jättesöt och inte så stor. Vi parkerade och gick en runda på huvudgatan där alla roliga affärer fanns. En slags outlet med porslin, glas, husgeråd, lite 10 kronors-marknad, korgar och sånt. En garnaffär, ett bageri, en järnaffär och till slut Möns bryggeri och restaurang. Där tog vi oss en öl innan vi fortsatte mot målet. Tack för GPS! Huset ligger så fint i kanten av en skog och med stora fält framför. 200 meter till havet. Vi installerade oss och lyfte ner cyklarna och tog oss ner till havet. Det blåste ganska mycket, så sjöarna rullade in mot stranden som bestod av sten. Och det var ju det vi var ute efter. Speciellt de runda stenarna som kallas för kulstenar.
Efter nån timme eller två cyklade vi tillbaka igen, tungt lastade. Vi grillade och drack vårt vin och satt ute till mitt i natten. Råbocken skällde ute på fältet, ugglan hoade i skogen, fladdermössen svirrade förbi vår eld och myggen kalasade!
Dagen efter var vi nere på stranden igen och fyndade. Totalt hade vi nog med oss 50 kg sten hem. B och Y stannade en natt till och min B och jag åkte hem på söndagkvällen.
  
Fantastiskt vatten!

Stenstranden

Jag menar - kan det bli sötare?

I fönstret satt sedan kvar en ängel som vaktar och ser till att tomtar och troll gör det dom ska på gården.

Kulstenar hittade nere på stranden. Tyvärr inte av oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar